A cukrot, az olajat, a narancslevet, a vaníliát és az enyhén felvert tojásokat összekeverjük. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat is vegyítjük: a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. A két keveréket alaposan elkeverjük, majd belekerül a reszelt répa és a darált dió/mogyoró.
Lisztezett, vajazott vagy kapszlikkal bélelt muffinformába kanalazzuk a tésztát, és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a formából kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a krémsajtot a porcukorral fényesre keverjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a citrom finomra reszelt héját. A krémet a lehűlt muffinok tetejére kenjük, ízlés szerint díszítjük, pl. reszelt répával vagy marcipánnal.
Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.