A krumplit megmossuk, mepucoljuk, majd sós vízben puhára főzzük.
A salátához egy tálba tesszük az összetépkedett salátaleveleket, megszórjuk a felaprított fokhagymával, megsózzuk és megborsozzuk. Meglocsoljuk az ecettel és az olajokkal, majd alaposan összekeverjük. Rákanalazzuk a tejfölt, rászórjuk a kissé felaprított tepertőt és kaprot, majd a hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a resztelt májat. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a májat csíkokra vágjuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a gombát megpucoljuk, felszeleteljük.
Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a májat, és fehéredésig sütjük. Megszórjuk borssal, pirospaprikával és majorannával.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd a gomba zömét. Fedő alatt közepes lángon pároljuk. A végén hozzáadunk még néhány szelet gombát.
Az elkészült májat a krumplival kínáljuk, friss petrezselyemmel és pirospaprikával díszítjük.
Megjegyzés
Szeretem a májat, bármilyen állattól (sertés, marha, szárnyas, hal) és bármilyen elkészítési formában. Gyakran kerül az asztalomra. Épp ezért nagyon csodálkoztam, amikor a háziorvosom azt tanácsolta legutóbb, hogy egyek májat. Nem akarta elhinni, hogy gyakran fogyasztom, még akár májkrém formájában is. Nos, itt van bizonyságul egy recept a mai ebédemhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.