A muffinokhoz a kemény sajtot finomra reszeljük. A szárított paradicsomot és a kolbászt a héj lehúzása után apró kockákra vágjuk. A leöblített fűszernövények lecsipkedett leveleit durvára aprítjuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a reszelt sajt 1/4 részével, a paradicsommal, a kolbásszal, a zöldfűszerekkel és a sóval.
A tojásokat keverőtálba ütjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és habverővel felhabosítjuk. Ezután fakanállal apránként beledolgozzuk a lisztes keveréket és az olívaolajat.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírformákkal. A tésztát elosztjuk a mélyedésekben, megszórjuk a maradék sajttal és aranybarnára sütjük az előmelegített sütő középső részében 20-25 perc alatt. Tűpróba után a muffinokat kivesszük a sütőből, a papírral együtt kiemeljük a tepsiből, és hűlni hagyjuk.
Közben a mártogatóshoz a paradicsomot finomra vágjuk, a lágy juhsajtot durvára kockázzuk, a leöblített bazsalikom lecsipkedett leveleit felaprítjuk. A tejfölt tálba öntjük. Hozzáadjuk a sajtot a bazsalikommal és a csilipehellyel együtt, majd villával szétnyomkodjuk. Belekeverjük a paradicsomot és az olajat, végül beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt. Külön kínáljuk a muffinokhoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.