A mazsolát fehérborba áztatjuk, majd amikor már jól megszívta magát, alaposanlecsepegtetjük. A sárgabarackot kimagozzuk.
Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd ráhelyezzük akimagozott, felezett sárgabarackokat. Ezután megszórjukalecsepegtetett mazsolával úgy, hogy mindenhova jusson belőle.
A barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport (vagy 1-2 evőkanál étkezési keményítőt)összekeverjük, ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjat hozzáadunk, majd ezzel a keverékkel meghintjük a gyümölcsréteget.
A tészta hozzávalóit beletesszük egy keverőtálba, majd robotgéppel pár perc alatt sima masszává keverjük. Ezután megszórjuk egy kevés liszttel, és kézzel kicsit összedolgozzuk, hogy ne ragadjon a tészta, és formázható legyen.
Ezután a tésztából, lisztezett kézzel diónyi golyókat formázunk, majd befedjük vele a gyümölcs tetejét (nem baj, ha nem érnek össze a tésztagolyók, mert sütés közben megnőnek).2-3 evőkanál vajat felolvasztunk, majd lekenjük le vele a tésztagolyókat.
A barna cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd egyenletesen megszórjuk ezzel a keverékkel az előzőleg vajjal lekent tésztagolyókat.
Előmelegített sütőbe helyezzük a cobblerünket, majd közepes hőmérsékleten, 30-35 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt egy tálcára helyezzük.
Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk a tetejét porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk. A tészta finom omlós lesz, a barackos-mazsolás rész pedig jó szaftos, kissé leveses.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.