A mártáshoz a felhevített vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és zellerszárat, valamint az apróra kockázott sárgarépát. Meghintjük a liszttel, és kevergetve pirítjuk kb. 2 percig. Ezután apránként felöntjük az áfonyalével, majd hozzáadjuk a bort, az ecetet, az alaplét és a fahéjat. Összeforraljuk, és lefedve főzzük 20 percig.
A fahéjrudakat eltávolítjuk. A visszamaradt zöldséges lét turmixgépben pépesítjük, és szükség esetén átpasszírozzuk. Az edénybe visszaöntve felmelegítjük, beleforgatjuk a fagyasztott áfonyát, majd levesszük a tűzről és félretesszük.
A szűzpecsenyéket bedörzsöljük a mustárral, megcsepegtetjük az olívaolajjal, és megszórjuk sóval, durvára őrölt borssal. Többszöri forgatás közben addig pirítjuk egy serpenyőben vagy grillsütőben, amíg a belseje is átsül. Kb. 10 percig pihentetjük, végül felszeleteljük. A mártással tálaljuk.
Megjegyzés
A mártásba gyorsfagyasztott áfonya helyett befőttet tehetsz.
Delikátesz- vagy angol élelmiszereket árusító üzletekben készen vásárolhatsz üveges tőzegáfonya-mártást.
A sertésszűz mellé párolt vegyes zöldséget, zöldséges kuszkuszt vagy főtt burgonyát készíts köretnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.