A tojások sárgáját csomómentesen palacsintatészta sűrűségűre keverjük 10 dkg kristálycukorral, 10 dkg liszttel és 3 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és 20 dkg kristálycukorral. A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos masszát, majd takarék lángon kevergetve felfőzzük.
Közben a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék kristálycukorral, és óvatosan összekeverjük a főtt krémmel.
A babapiskótát és a mazsolát a rumos gyümölcslébe mártogatjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy nagy tál (vagy több kisebb tál) aljába teszünk egy réteg babapiskótát, rá a gyümölcsöt, a mazsolát, majd a krémet, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A legfelső réteg krém legyen.
A csokimázhoz gőz felett megolvasztjuk a kakaót, a kristálycukrot és a vizet. Hozáadjuk a vajat, felolvasztjuk, és homogénre keverjük a csokiszószt.
A csokikrémet a somlói tetejére locsoljuk, és tálalásig a hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.
Megjegyzés
Mindenki olyan gyümölccsel készítheti el, amilyet szeret, a gyümölcs mennyisége is ízlés szerint növelhető. Nem nehéz az elkészítése és garantáltan sikert arat mindenkinél. (Ha van otthon sima piskóta, azzal is elkészíthető.)
A receptet P. Mónika küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.