A palacsintához a megtisztított spenótot sós vízben 5 percig főzzük, azután leszűrjük, hozzáöntjük a tejet, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat, az átszitált lisztet, valamint az ásványvizet, és sima, sűrű tésztává keverjük. 1 órán át pihentetjük.
Palacsintasütőben felhevítjük az olajat, és 8 db, a szokottnál kicsit vastagabb palacsintát sütünk rajta.
A raguhoz egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzákeverjük a felkockázott paprikát és a csirkemellet, majd 1-2 perc alatt lepirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a levével együtt, majd az egészet addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Egy kevés sóval és borssal ízesítjük, végül beleforgatjuk az 1 ek vízzel simára kevert kukoricakeményítőt, és nagy lángon sűrűre főzzük.
A palacsintákat megkenjük az olvasztott vaj és a megtisztított, lereszelt fokhagyma keverékével. Feltekerjük fel mindet, és megtűzzük fogpiszkálóval. A ragut tányérokba szedjük, rétesszük a palacsintákat, majd egy kevés parmezánnal és tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.