A sütőtököt kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd rátesszük a sütűtököt, a vöröshagymát és fokhagymát, majd rátesszük a rozmaringágat, és rácsorgatjuk a mézet. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Amikor a sütőtök és a hagyma is elkészült, kivesszük a sütőből, a rozmaringágakat eltávolítjuk, és egy tálba kanalazzuk. Ezután hozzáadjuk a zöldségalaplevet, a bort és a tejszínt, majd botmixerrel pépesítjük. Egy szitán átszűrjük, majd állandó keverés mellett forráspontig melegítjük, de már nem főzzük tovább. (Nem muszáj átszűrni, de így sokkal selymesebb, krémesebb lesz a leves.)
A császárszalonnát kisebb kockákra, majd szép pirosra sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és tálalásig félretesszük. Az előnyújtott leveles tésztából 8 cm-es korongokat szúrunk ki. Ezután egymástól távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük azokat, majd villával több helyen megszurkáljuk a tésztát.
Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 10 percig sütjük. Ekkor kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, ízlés szerint ízesítjük sóval, őrölt színes borssa, és a rozmaringgal, valamint a zsálya leveleivel. Ezután visszatesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt szép pirosra és ropogósra sütjük.
Tálaláskor a levest tányérba merjük, megszórjuk a pirosra sütött szalonnakockákkal, és a ropogósra sült sajtos puffanccsal kínáljuk.
Megjegyzés
Ha sütés közben megemelkedne a tészta, akkor az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le, mielőtt megszórnánk a sajttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.