A csirkét megmossuk, bőrét lehúzzuk, és borssal meghintjük.
Egy tálba olívaolajat teszünk, hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket és beleforgatjuk a combokat, egy-két órára a hűtőbe tesszük.
Megpucoljuk a a zöldségeket, a répát hasábokra vágjuk, a krumplit középen ketté hasítjuk, a paprikát karikákra vágjuk.
Sütés előtt a csirkét sóval jól bedörzsöljük. A tepsit kiolajazzuk, beletesszük a feldarabolt répát, krumplit, megsózzuk, majd ráfektetjük a húsokat. Mellé tesszük a hagymát, egy gerezd fokhagymát, a csípős paprikát, minden combra teszünk egy-két szelet paradicsomot, meglocsoljuk a tálban levő zöld fűszeres olajjal. Ráöntjük a bort és lefóliázva 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
Sütés közben meglocsoljuk a combokat a szafttal, ha elpárologna a folyadék, meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk. Amikor a hús megpuhul, a fóliát levesszük és rápirítunk.
Csak az előkészítéssel van munka a többit a sütő elvégzi, és a köret is elkészül a hússal. Én körül-belül 60 percig pároltam alsó felső sütésen, majd 25 percig légkeveréses fokozaton pirítottam. A csirkét a zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.