A barna cukrot langyos tejben feloldjuk, és hozzáadjuk a vaníliaaromát. A cukor kivételével minden száraz hozzávalót alaposan összekeverünk. A közepébe egy mélyedést alakítunk ki, és beletesszük a tojások sárgáját és a margarint.
Robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a langyos, cukros tejet is. Közben vízzel palacsinta sűrűségűre higítjuk. 5 percre félretesszük, közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Pár perc pihentetés után kezdhetjük a sütést.
A gofrikat egyenként kisütjük a forró gofrisütőben. Rácson hagyjuk őket kihűlni.
Megjegyzés
A mézeskalács-keveréktől nem kell megijedni, ennyitől csak kap egy kis ízt, nem lesz vad mézeskalács íze.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.