A darált húst összekeverjük az áttört fokhagymával, az apróra vágott vöröshagymával, a tojással és a zsemlemorzsával.
Meghintjük sóval, borssal, pirospaprikával és petrezselyemmel, majd hozzáadunk egy kevés olajat.
Alaposan összegyúrjuk, és nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle.
Megpucoljuk a krumplit, és a reszelő durva fokozatán lereszeljük, jól megmossuk, és lecsepegtetjük és megsózzuk.
Egy kis tepsit kikenünk étolajjal és meghintjük zsemlemorzsával. A tepsibe tesszük a kinyomkodott krumplit, és közéjük helyezzük a húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsomokat, a kakukkfüvet és a felaprított petrezselyemzöldet. Ráöntjük a tejszínt, és meghintjük a reszelt sajt felével.
Lefóliázva 220 fokos sütőbe tesszük, és 35 percig alsó-felső sütésen sütjük. Ezután levesszük a fóliát.
A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és a fűszerpaprikával, majd ráhintjük. 8-10 percre visszatoljuk a sütőbe addig, ameddig a sajt ráolvad, és szép színt kap.
Megjegyzés
Nagyon finom, gyors étel a hét bármely napjára. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.