A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A paprikát kicsumázzuk és feladaraboljuk, a paradicsomot 4-6 gerezdre vágjuk. A vöröshagymát nem túl finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A szalonnát körömnyi kockákra, a kolbászt karikákra daraboljuk.
A szalonnát lassan zsírjára sütjük, a kisült zsiradékban a megpirítjuk a kolbászt, majd kikanalazzuk és félretesszük.
A maradék zsiradékban üvegesre pirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Félrehúzzuk, és meghintjük pirospaprikával, majd beletesszük a paprikát. Megsózzuk, megborsozzuk, és közepes hőfokon, lefedve, néha megkevergetve kb. 10 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot, belekeverjük a félretett szalonnát és kolbászt. Hozzáadjuk a kockacukrot, és igény szerint megsózzuk. Közepes hőfokon kb. 10-15 percig főzzük.
A tojásokat felverjük egy kevés sóval, és egyenletesen a lecsó tetejére öntjük. Lefedve kb. 2-3 percig keverés nélkük főzzük. Ezután óvatosan átkeverjük, és igény szerint párolt rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés
A bogyiszlói paprika vastagabb húsú, nem engedi ki olyan hamar a levét, nem esik olyan hamar össze, mint a tv-paprika, ezért kicsit előre párolom, mielőtt a paradicsomot is hozzáadom.
A lecsó sokunknak nagy kedvence nyáron, én is több formájában készítem, 12 üveggel el is tettem télre gondolva, mert sok ételnek is kiváló ízesítője lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.