A vajat a cukrokkal és a sóval minél gyorsabban összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és a sütőporral elkevert lisztet, simára gyúrjuk, majd folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben legalább 2 óra hosszat.
A hideg tésztát 5 mm vastagra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy szív alakú vagy kerek sütőformát. Leterítjük sütőpapírral, nehezéknek szárazborsót szórunk rá a vaksütéshez, majd a 175 fokra (légkeveréses módban 155 fokra) előmelegített sütőben elősütjük 8 perc alatt.
A megmosott hokkaidótököt félbevágjuk, és a magos részét kanállal kivájjuk. A húsából 45 dkg-ot apróra kockázunk, 10 dkg-ot pedig vékony cikkekre vágunk.
Serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, majd rádobjuk a felkockázott tököt, és közepes tűzön kevergetjük kb. 10 percig. Ezután megszórjuk a vajforgácsokkal és a cukorral, majd karamellizáljuk. Végül hozzáadjuk a citrom feléből kifacsart levet, és rövid idő alatt elfőzzük. A masszát áttesszük egy tálba, rúdmixerrel pürésítjük, és kb. 30 percig hűlni hagyjuk.
Közben a tejfölt kikeverjük a tejszínnel, a tojásokkal és a cukrokkal, valamint a citrom másik feléből kifacsart lével. Összeforgatjuk a kihűlt tökpürével, az elősütött tésztalapra simítjuk, és kirakjuk a felszeletelt tökkel. Végül a 175 fokos sütőben készre sütjük a tortát kb. 35 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.