A megmosott és szárazra törölt csirkemellfiléket kettévágjuk, hogy 4 szeletet kapjunk: a deszkára fektetjük őket, a deszkával párhuzamos irányban bevagdossuk mindet, a végén hagyunk 2-2 centit, és szétnyitjuk a húsokat. Kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk őket.
Egy-egy szeletre hosszában ráfektetjük a bazsalikomleveleket, majd erre a barackot és a mozzarellát. Szorosan feltekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük két helyen a tekercseket.
A vajat felolvasztjuk. A maradék bazsalikomot, a patrezselymet, az oregánót és a tárkonyt apróra vágjuk, és a vajhoz adjuk.
A hústekercseket egy jénai tálba helyezzük, és leöntjük őket a zöld fűszeres vajjal. Alufóliával letakarva 180 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és 200 fokon további 5-10 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.
A salátához a paradicsomot és a fetát szeletekre vágjuk. A tálaláshoz felszeleteljük a húst, és a salátát a paradicsomkarikákkal felváltva rétegezve kínáljuk.
Megjegyzés
Rögtönzött, egyszerű vasárnapi receptnek indult, de egy remekmű lett belőle, ami nem csak csodás, de isteni finom is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.