A tésztához a lisztet a kakaóporral és sütőporral összekeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a vajat hozzáadjuk. A hozzávalókat kézi habverővel először a legalacsonyabb fokozaton, majd a legnagyobb fokozaton átdolgozzuk.
A tésztát enyhén belisztezett munkalapon összegyúrjuk, 2/3 - 1/3 arányban kettéosztjuk, a nagyobbik részt kinyújtjuk, tepsibe terítjük.
A töltelékhez a vajat felolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és a tojásokkal egy tálban géppel elkeverünk. Az olvasztott, de már szobahőmérsékletű vajat belekeverjük. Az egészet egy egységes masszává keverjük, a tésztán egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk.
A maradék tésztát széttépkedjük, és a tölteléken elosztva elszórjuk. A sütőlapot az előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
A süteményt hagyjuk kihűlni, majd szeletelve, kockázva, esetleg pogácsaszaggatóval kiszúrva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.