A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd serpenyőben egy kevés olívaolajon megfuttatjuk. Vékonyan felszeletelünk 3-4 gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk. A friss majorannát finomra aprítjuk, és egy kis szerecsendiót reszelünk hozzá, és ezt is hozzákeverjük. Beletesszük a feldarabolt margarin, majd a bébispenót is. Megsózzuk és megborsozzuk.
A nyers, gluténmentes cannelloni tésztahengereket megtöltjük a töltelékkel, rámorzsoljuk a laktózmentes túrót, megsózzuk és megborsozzuk, és megszórjuk laktózmentes reszelt ementálival.
Közben összepürésítünk fél kiló fürtös paradicsomot friss bazsalikomlevelekkel. Megsózzuk, megborsozzuk és a kész mártást egy hőálló tálba öntjük.
A megtöltött tésztahengereket a szószra tesszük. Megszórjuk laktózmentes mozzarellával és még egy kis laktózmentes reszelt ementálival. Fél órán át sütjük 220 fokon, hogy alul szaftos, felül szép piros legyen.
Megjegyzés
Az egyik kedvenc receptem, isteni finom. Vegetáriánusok, laktóz- és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.