A tésztát sós vízben al dentére főzzük. Egy serpenyőben, alacsony fokozaton felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és pár percig kavargatva világosbarnára pirítjuk. Kevergetés közben hozzáadjuk a tejet és addig melegítjük, amíg besűrűsödik a szósz, majd sózzuk, borsozzuk. A szószhoz adjuk a pestót, összekeverjük, majd a megfőtt tésztával is elkeverjük.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a darált húst is rádobjuk, sózzuk, fehéredésig kevergetjük, majd fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.
Kókuszzsírral kikent tepsibe öntjük a pestós-tésztás keverék felét, erre jön a fűszeres darált hús, majd a tészta másik fele, majd 175 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel és parmezánnal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Olaszországban jellemzően tésztafélékhez tálalják a pestót, a pestó maga már egy fűszeres szsz, így az étel a són kívül más fűszerezést nem igényel. Jellegzetes ízét a bazsalikom és a fokhagyma adja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.