A lisztet és a kakaóport elkeverjük. A vajat langyos tejben felolvasztjuk. A tojásokat, a cukrot és a sót simára keverjük. A lisztes keveréket és a vajas tejet beleforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tortaformában 4 lapot sütünk, 180 fokon, tűpróbáig.
Míg a lapok sülnek, a tejet a mézzel felforraljuk, a feldarabolt étcsokoládéra öntjük, a vajat hozzáadjuk, és kb. 5 percig keverjük robotgéppel, míg a krém szép fényes nem lesz.
Lereszeljük 2 zöldcitrom héját, majd a többi citrommal együtt ezeket is kifacsarjuk, és a porcukorral elkeverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe, kb. 10 percre beáztatjuk, kinyomkodjuk, és 2 ek zöldcitromlével egy kis lábasban felforrósítjuk, és a joghurttal együtt a maradék zöldcitromléhez adjuk. 150 ml tejszínt beleforgatunk.
Mielőtt elkezdjük a rétegezést, a csokikrémből tegyünk félre annyit, hogy a kész tortát megcsorgathassuk vele. Az első piskótát kapcsos formába tesszük. 5 ek csokikrémet és a joghurtkrém felét rásimítjuk. A 2. lapot ráhelyezzük, kissé rányomkodjuk, majd újra csokikrém, joghurtkrém a sorrend. A legfelső lappal lezárjuk a tortát. 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Kivesszük a tortát a formából, a maradék 200 ml hulalát habbá verjük, és egy kevés kivételével bevonjuk vele a tortát. A maradékból, habzsák segítségével kis rózsákat nyomunk a sütemény tetejére. 10 percre ismét hűtőbe tesszük. A maradék csokikrémet kissé felmelegítjük, és egy kanál segítségével a torta tetejére csorgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.