A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, majd kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk, -borsozzuk.
A paradicsommártáshoz egy evőkanál olívaolajon üvegesre dinszteljük a felaprított újhagymát és szárított paradicsomot. Kicsit megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és azt is lepirítjuk.
Hozzáadunk 1 teáskanál rozslisztet, összekeverjük, majd felengedjük a paradicsomkonzervvel. Ízesítjük az apróra vágott bazsalikomlevéllel, petrezselyemmel és néhány kakukkfűlevéllel. Ízlés szerint édesítjük mézzel vagy cukorral. Kiforraljuk és félretesszük. (Ha sűrű, hígíthatjuk vízzel.)
A húst belefogatjuk a paprikával összekevert lisztbe, és serpenyőben elősütjük az olívaolajon és a vajon. Mindkét oldalát 3-4 percig sütjük, amíg szép színt kap.
A húsokat tepsibe tesszük és mindegyik tetejére halmozunk egy kevés paradicsomszószt (a mártás negyedét használjuk fel, a többit a körethez félretesszük). Rárakjuk a felaprított medvesajtot, a mozzarellát és reszelt parmezánt. 180 fokos sütőbe toljuk és készre sütjük.
Közben forró, sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint, majd a mártással és a csirkével együtt kínáljuk.
Megjegyzés
Mi nagyon szeretjük a paradicsomos ételeket, ezért gyakran kerül terítékre. Ez a recept is saját elképzelés alapján készült, és igazi családi kedvenc lett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.