A zöldségeket megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A brokkolit, a répát és a krumplit külön-külön puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük, és kihűtjük.
A brokkolit összekeverjük a tojással, a burgonya felével és a zsemlemorzsa 2/3 részével. Megsózzuk, és a fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük.
A kapott masszából golyókat formázunk, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, majd félretesszük.
A sárgarépát elkeverjük a tojással, a maradék burgonyával, a liszttel, a zsemlemorzsa felével. Megsózzuk, és ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel.
A kapott masszából golyókat formázunk, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában és félretesszük.
A brokkolis és a répás golyókat forró, bő olajban kisütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
Megjegyzés
Tálalhatjuk hidegen és melegen is. Mártásokat kínáljunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.