A vaddisznó gerincét csontjáról lefejtjük és 1 cm vastag szeletekre felszeleteljük. Enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd lisztben megforgatjuk.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, a zsírját serpenyőben kisütjük. A szalonnát kiszedjük, és a visszamaradt zsírban a felszeletelt karaj mindkét oldalát hirtelen megkapatjuk 1 perc alatt. Az apróra vágott vöröshagymát kis lábasban üvegesre pároljuk.
Az előző este beáztatott cserépedényt (kacsasütő, római tál) szárazra töröljük, és beletesszük az üvegesre párolt hagymát, zsírjával együtt. Hozzátesszük a korábban lepirított füstöltszalonna-darabkákat is.
A sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a gombát felkockázzuk, hozzáadjuk az apróra vágott sárga hüvelyű zöldbabot, zöld hüvelyű babot, zöldborsót és a babérlevelet. Kevés sóval, kakukkfűvel, rozmaringgal, borókabogyóval ízesítjük.
Az egészet összekeverjük és rétegesen a lepirított húsokkal együtt a cserépedénybe fektetjük (más edény is jó, amit sütőbe lehet tenni és le lehet fedni).
A marhahúsleves kockát forró vízben feloldjuk, hozzáadjuk a vajat, majd az egészet ráöntjük a húsra és a zöldségekre, úgy, hogy a zöldségek teteje látszódjék, de a folyadék majdnem ellepje. A sütőbe helyezés előtt gondolatnyi szerecsendiót reszelünk rá.
200 fokos sütőben 70 percet pároljuk (alsó-felső sütés), az utolsó 15 percben fedő nélkül. Köretnek párolt rizst adunk hozzá, italként Egri Bikavért szolgálunk fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.