Elvegyítjük a lisztet a cukorral, a sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, és kézzel összedolgozzuk. Apránként hozzáöntünk 2,3 dl jéghideg vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Folpakba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.
A töltelékhez felkockázzuk a meghámozott, kimagozott almát, meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, azután összeforgatjuk a cukorral, az őrölt fahéjjal és a szerecsendióval, valamint az étkezési keményítővel.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten tartjuk 10 percig. Azután felvágjuk nyolc egyenlő darabra, és lisztezett deszkán kinyújtjuk azokat egy-egy 15 cm-es körré. Elrendezzük a tésztaköröket a sütőpapírral bélelt sütőtálcában, rájuk kanalazzuk az almás keveréket, majd fehajtjuk a széleket, és megkenjük azokat egy kevés vízzel. A sütiket meghintjük egy kevés barna cukorral, és a hűtőbe rakjuk őket 30 percre.
Végül a süteményeket 205 fokon 30 percig sütjük, majd 190 fokon további 15 percig. Egy kevés felforrósított lekvárral meglocsolva, és egy kevés szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.