A lisztet átszitáljuk egy csipet sóval, és összedolgozzuk a vajjal, a tejföllel, valamint az ecettel. A tésztát1 órára a hűtőbe tesszük.
A tejet felmelegítjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mákot. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mazsolát és a meghámozott, lereszelt almát.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és szorosan feltekerjük. A végeit összenyomjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. Megkenjük a felvert tojással, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.