A zöldségeket - a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, a paradicsomot, a paprikákat, a vöröshagymát, a gombát és fokhagymát - megpucoljuk és felkockázzuk.
Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, a felaprított hagymát és a gombát. Sózzuk (én kb. két csipetnyi sót szoktam belerakni) és elkezdjük dinsztelni (a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk), majd 2-3 perc után vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot. Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, adunk hozzá lestyánt, zellerzöldet és ételízesítőt. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
Közben elkészítjük a húsgombócot. A darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, őrölt köményt, fűszerpaprikát, és belereszeljük a fokhagymát, belekeverjük a zabpelyhet. Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zellerzöldet, lestyánt és ezt is belerakjuk. Jól összegyúrjuk, és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rakjuk.
Amikor jól felforrt a levesünk, hozzáadjuk a húsgombócokat. Kb. 20 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót. Ekkor adjuk hozzá a korpaciberét vagy káposzta levét. A végén megszórjuk petrezselyem zölddel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.