A megmosott káposztaleveleket kettévágjuk, s néhány percre forró sós vízbe dobjuk. A hagymát, a fokhagymát, a csilit és a petrezselymet aprítjuk, a paprikát és paradicsomot daraboljuk, a sajtot lereszeljük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk a hagymát, majd, amikor már üveges, rádobjuk a fokhagymát, a chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beletesszük egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel, és megfőzzük. Ha kész, hozzáadjuk a keverőtálban lévő masszához, ráütjük a tojást, és beletesszük az összevágott paradicsomot, a chilit, a petrezselymet, és megszórjuk a fűszerekkel, majd összekeverjük.
Egy serpenyőt kivajazunk, ráfektetjük a kelkáposztalevelek felét, beborítjuk a töltelékkel, majd lefedjük kelkáposztalevelekkel. Meglocsoljuk tejföllel, majd sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig fóliával letakarva sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezzük.
Megjegyzés
A rakott ételek egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek, s nagyon finomak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.