Az omlós tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagolva addig pihentetjük a hűtőben, amíg a tölteléket elkészítjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a többi hozzávalóval addig pároljuk, amíg a levét elfőtte, hűtjük.
Az omlós tésztát közepes méretű tepsibe nyújtjuk, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük, majd rásimítjuk az almatölteléket.
A dióhabhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verünk. Amikor már jó kemény, egyenként beleverjük a tojások sárgáit és a lekvárt. Ezután finoman beleforgatjuk az előzetesen összekevert lisztet és diót.
A habot rásimítjuk az almatöltelékre, megszórjuk a durvára vágott dióval, és tovább sütjük kb. 20-25 percig.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintjük, szeleteljük és tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.