A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen, majd 1/2-1 órára hűtőbe tesszük.
A tészta 3/4 részét lisztes deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, és sodrófára tekerve egy 23×34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben majdnem készre sütjük (kb. 20 perc).
Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéket a sóval, a cukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát 1 mm-re kinyújtuk, és egy derelyevágóval csíkokat vágunk.
A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, a tésztacsíkokkal berácsozzuk, visszatoljuk a sütőbe, és világosra sütjük. A vékony rácsozat hamar átsül, a habnak csak száradnia kell, így ha kezdene barnulni, akkor fóliával befedjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.