A tésztához szitáljuk át a lisztet és a sütőport, morzsoljuk el benne a felkockázott hideg vajat, és vegyítsük el benne a kétféle cukrot. Keverjük habosra a tojások sárgáját, és a morzsalékos tésztához adva, gyors mozdulatokkal alaposan dolgozzuk össze a tésztát. Tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
A diós habhoz a fehérjét verjük habbá 1 csipet sóval, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Akkor jó, ha sűrűn fodrozódó, tartós állagú, nem esik össze. A tésztát felezzük el, majd nyújtsuk ki két fólia között 38 × 24 centis lappá. Kenjük meg mindkettőt a szilvalekvárral, majd vékony rétegben a fehérjehabbal, végül szórjuk meg a durvára vágott dióval. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig.
A töltelékhez forraljunk fel 2 dl tejet a kétféle cukorral, majd vegyük le a tűzről. A megmaradt tejet keverjük simára a liszttel, a pudingporral, a tojások sárgájával, majd forgassuk a cukros tejhez. Tegyük vissza a tűzre, főzzük sűrűre, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük habosra a vajat, majd kis adagokban adjuk hozzá a diólikőrt. Végül forgassuk a főzött krémhez. A mázhoz forraljuk fel a mézet a tejszínnel, öntsük a feldarabolt étcsokoládéra, majd keverjük el benne a porcukrot.
Terítsük el egyenletesen a krémet az egyik lapon. Fedjük be a másikkal úgy, hogy a diómorzsás része érintkezzen a krémmel, a tésztaréteg pedig felül legyen. Végül a tetején oszlassuk el a még forró csokoládémázat. Pihentessük egy éjszakán át szobahőmérsékleten, hogy a rétegek összeérjenek. A későbbiekben tároljuk hűtőben, csak tálalás előtt egy órával vegyük ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.