A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a durvára vágott diót.
A tojásfehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük, majd hozzácsorgatjuk az olajat és óvatosan összekeverjük a sütőporos liszttel. A masszát a dióra simítjuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha a tészta megsült, deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd vízgőz fölé tesszük, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Ezután hozzákeverjük a kakaóport és a csokoládét. Amikor a krém kihűlt, kézi mixerrel hozzádolgozzuk a vajat.
A tésztát 3 egyforma csíkra vágjuk, és a lapokat betöltjük a csokoládékrém 3/4 részével, a maradékot a sütemény tetejére simítjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd a széleket egyenesre vágjuk és tetszés szerint felszeleteljük. Durvára vágott dióval díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.