- A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A krumplikat bekenjük olívaolajjal, beszórjuk sóval, majd a sütő közepére helyezett sütőrácsra helyezzük őket, és 1 órán át sütjük, amíg villával könnyen át nem szúrható. Ekkor a sütőből kivesszük a krumplikat, a sütő hőmérsékletét pedig levesszük 200 fokra.
- A krumplik tetején vágunk egy-egy nyílást, és óvatosan, a héjára vigyázva, egy tálba kaparjuk a belsejüket. A kikapart krumplit a tálban összetörjük egy villával. Hozzákeverjük a vajat, a tejfölt, a reszelt Edam sajt 2/3-át, majd ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk.
- A krumplikat púposan megtöltjük a töltelékkel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és kb. 15-20 percig sütjük, amíg jól át nem forrósodnak.
- A maradék sajtot a krumplik tetejére szórjuk, visszatesszük a sütőbe 5 percre, hogy a sajt megolvadjon. Friss oregánólevelekkel és apróra vágott kaliforniai paprikával, valamint paradicsommal díszítve tálaljuk.
A recepthez tartozó videót itt találod >>>
Még több Frico sajttal készült receptet találsz itt >>>