A tésztához a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a darált mandulával felváltva a krémbe dolgozzuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit (22 x 32 cm nagyságú), belesimítjuk a tésztát, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. A tésztalapot középen kettévágjuk.
A töltelékhez a zselatint vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, kis kockákra vágjuk.
A joghurtot elkeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és a joghurtos krémbe keverjük. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és beleforgatjuk a krémbe az eperrel együtt.
A krém felét az alsó tésztalapra kenjük, rátesszük a felső lapot, és rákenjük a maradék krémet. A hűtőben 4 órát pihentetjük.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, az epret megmossuk, kettévágjuk. A süteményt 16 kockákra vágjuk, mindegyikre habrózsát nyomunk, és fél epret teszünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.