Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Dagasztótálba tesszük a rozslisztet, a graham lisztet, sót, olajat. Beleöntjük a vizet, és dagasztófejes robotgéppel összekeverjük, közben hozzáadjuk a tejet. A sima lisztet 3 részletben beleszórjuk, és alaposan kikverjük, majd meleg helyre tesszük, és 1 óra hosszát pihentetjük. Az idő leteltével átgyúrjuk, és újabb 1 órát pihentetjük.
Közben előkészítünk 2 darab tepsit. Az egész tojást, és az egyik sárgáját egy tálban felverjük, egy másik tálkába a reszelt sajtot vagy a szezámmagot készítjük.
A már szépen megkelt tésztát kiborítjuk a gyúródeszkádra, megfelezzük. Az egyiket kb. 20 cm szélesre, és kb. 1 cm vékonyra kinyújtjuk, és hosszában megfelezzük. Háromszögletűre vagdaljuk, és szorosan feltejerjük, kifli formára. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és egymástól 3 cm távolságra helyezzük a kifliket, mert a sütés folyamán még kelhetnek. Így teszünk a tészta másik felével is. Tetejüket gazdagon megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal vagy a reszelt sajttal, de mákkal is nagyon finom.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Én szoktam rakni a közepébe füstölt sajtot, úgy a legfinomabb.
A receptet U-né Márti, a fotót Gasztronauta küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.