A fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a csíkokra vágott pulykahúst, megsózzuk, megborsozzuk és szép pirosra pirítjuk. Közben a kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára fűzzük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A céklákat megmossuk, nagyszemű sóval és olívaolajjal bedörzsölve egyenként alufóliába csomagoljuk, és a sütőbe tesszük kb. 40 percre.
Amíg a cékla sül,kétszeres mennyiségű vízbenkb. 15 perc alatt megfőzzük a lencsét a kakukkfűvel babérlevéllel, sóval borssal.
Egy csavaros üvegben vagy shakerben a vinaigrette-hez összekeverjük az olajat, az ecetet, a sót, a borsot, a mustárt és a citromlevet.
Amikor a cékla megsült, hűlni hagyjuk, majd leszedjük a héját és apró kockákra vágjuk. Egy nagy üvegtálba tesszük a megfőtt, leszűrt lencsével. Alaposan összekeverjük a szósszal, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és zöldhagymával.
A hússzeletek mellé egy adag kölest és egy adag lencsesalátát kanalazunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.