A megtisztított és feldarabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük. 3 db tojást megfőzünk, megpucolunk, majd tojásszeletelővel felaprítjuk.
2 db tojásfehérjéből 1 csipet sóval nem túl kemény habot verünk. Egy nagyobb tálbanelkeverjük a tejfölt a tojássárgával, a sajt felével és a reszelt fokhagymával, majd szerecsendióval, fehérborssal és sóval ízesítjük. Ezután hozzákeverjük a főtt brokkolit és az aprított tojást, majd lazán hozzákeverjük a tojáshabot.
Egy tűzálló tálat kivajazunk a vaj felével, meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a brokkolis masszát. A tetejére daraboljuk a maradék vajat, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és 180 fokra előmelegített sütőbenlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
A recepttől eltérve a brokkoli főzővizébe tettem egy kiskanál szódabikarbónát és ételízesítőt. Önálló fogásnak, körítésnek kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.