Egy kisebb lábasban megolvasztjuk a vajat a babérlevelekkel. Az olvasztott vajat lehúzzuk a tűzről, és 1 órát állni hagyjuk. Ezután eltávolítjuk a babérleveleket.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazzunk és -lisztezzük a kuglófformát, majd egy nagyobb keverőtálban elvegyítjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, és az alaposan megmosott narancs lereszelt héját, valamint a vaníliakivonatot. Hozzákeverjük az olvasztott vajat.
Fakanállal gyorsan hozzáforgatjuk a tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz. Ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl! A masszát a kivajazott és kilisztezett, közepes méretű kuglófformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje. A sütőből kivéve, rácsra fordítva hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Közben a mázhoz keverjük simára a porcukrot a narancslével és a narancslikőrrel. Majd a kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk, és hagyjuk, hogy kissé megdermedjen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.