A krumplikat megmossuk, kissé megkaparjuk, és sós vízben előfőzzük. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, és serpenyőben kevés olívaolajon 5 percig sütjük mindkét oldalán. Közben megsózzuk, megborsozzuk.
Amikor kissé megpirultak, felöntjük a szárnyas alaplével, és 25 percig pároljuk. Ezután megfordítjuk a combokat, hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott gombát és az aprított fokhagymát, majd hozzáöntjük a tejszínt és a fehérbort is.
A krumplikat fele-fele arányban kivajazott és kiolajozott serpenyőbe tesszük, és sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirulnak. Közben megszórjuk a rozmaring leveleivel.
A salátához megmossuk, szárazra töröljük, és vékonyan felszeleteljük az uborkát. Meglocsoljuk az olívaolajjal, ízlés szerint a fehérborecettel, majd megsózzuk, megborsozzuk. Rákanalazzuk a tejfölt, és megszórjuk pirospaprikával.
Amikor a combok már kellően megpuhultak, bőrös felükkel lefelé magasabb hőfokon még 5 percig pirítjuk. A krumplival és az uborkasalátával kínáljuk a csirkecombokat.
Megjegyzés
Eredetileg gombaszószt akartam készíteni, de amikor a végén emeltem a hőt, hogy szép színt kapjanak a combok, néhány perc alatt elforrt a szaft. Szósz ugyan nem lett, de a combok íze csodás volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.