A karfiolt rózsáira szedjük, majd enyhén sós, bő vízben puhára főzzük a spagettivel együtt. (Mire a tészta megfő, annyi idő a karfiolnak is elég, hogy ne főjjön szét, és még roppanós maradjon). Ezután leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet és az őrölt mustármagot, majd pár perc alatt megpirítjuk. Ezután állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, majd kézi habverővel simára keverjük. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és ételízesítővel. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd kevergetve főzzük pár percig.
Az elkészült sajtmártáshoz óvatosan hozzákeverjük a tésztát és a karfiolt, majd beleöntjük egy vajjal kikent jénai tálba vagy egy kisebb tepsibe. A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.