A sütőt előmelegítjük 210 fokra. Egy kb. 30x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A szétválasztott egész tojások sárgáját habosra keverjük 2,5 dkg cukorral, 1 tk vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A tojásfehérjéket 6,5 dkg cukorral felverjük, és a hab harmadát a tojáskrémbe forgatjuk. A lisztet elvegyítjük a darált dióval, és a maradék habbal együtt óvatosan a tojásos masszához adjuk. Végül beledolgozzuk az olajat.
A tésztát a tepsibe töltjük, és az előmelegített sütő középső részében világosra sütjük kb. 11 perc alatt. Egyenletesen megszórjuk cukorral, majd letakarjuk sütőpapírral, és a papírra borítva hűlni hagyjuk.
Közben a krémhez a kávé felét 5 dkg cukorral, a maradék vaníliás cukorral és 1 csipet sóval együtt felforraljuk. A maradék kávét csomómentesre keverjük a pudingporral és a külön tojássárgájával, majd a felforralt kávéhoz adjuk, és habverővel folyamatosan kevergetve főzzük kb. 1 percig.
Ezután tálba töltjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, és kevergetve langyosra hűtjük. Hozzáadunk 5 dkg vajat, és tovább kevergetjük, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl. Végül a maradék vajjal habosra keverjük.
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. A krémből kb. 3 evőkanálnyit félreteszünk. A maradék krémmel egyenletesen megkent piskótát feltekerjük, szorosan becsomagoljuk a papírba, és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Végül tetszés szerint megszórjuk kávéporral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.