Egy nagyobb tepsit olajjal vékonyan kikenünk, és kirakjuk a kenyérszeletekkel úgy, hogy teljesen lefedje.
A pizzaszószhoz a hagymát, egy kevés olívaolajon megdinszteljük, felöntjük egy kevés vízzel, és nehány percig pároljuk. Hozzádadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket.
A sonkát kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a felvert tojasokat.
A pizzaszószt a kenyérszeletekre simítjuk, majd ráöntjük a sonkas-tojasos masszát. A tetejére sajtot reszelünk, és 175 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad, és a széle kissé mepirul.
Egy legenda szerint 1889-ben egy olasz pék, Raffaele Esposito azzal kedveskedett a királyi párnak, hogy piros paradicsommal, fehér mozzarella sajttal és zöld bazsalikommal díszített, nemzeti színű lepénykenyeret készített számukra. A királyi pár pedig megkedvelte az ínycsiklandó ételt, s általuk vált közkedveltté az egész országban, majd kapta a pizza nevet... Genaro Lombardo jegyeztette be az első, egyesült államokbeli pizzériát New Yorkban, a Spring Street 53-1/2. szám alatt, 1905-ben. Lombardót ma mint a "Pizza Keresztapja" tartják számon Amerikában... .
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.