A vajat és a porcukrot kihabosítjuk, hozzákeverjük a tojások sárgáját. Összekeverjük a lisztet, a mákot, a szódabikarbónát és a fahéjat. A robotgép keverőtáljába a száraz és nedves hozzávalókat, valamint a tejet felváltva adagoljuk, majd egyneművé keverjük. Szép, krémes állagú tészta a végeredmény.
Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk-kilisztezünk, és belesimítjuk a tésztát. 30-35 perc alatt készre sütjük.
A lemon curdhoz a citromlevet, a citromhéjat, a sót, a cukrot és a tojásokat gyorsforralóba tesszük és folyamatosan kevergetve besűrítjük. A megfelelő hőmérséklet 76 fok, de ha nincs hőmérőnk, akkor sodó állagúra főzzük, majd belekeverjük a vajat. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, ha megszívta magát, kinyomkodjuk, és a citromos krémhez keverjük. Félretesszük hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, akihűlt citromos krémhez nagyon óvatosanhozzáforgatjuk a tejszínhabot. A teljesen kihűlt piskótát a kör formába tesszük, majd ráhalmozzuk a lemon curd habot, és legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.