A tojásokat elkeverjünk a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a vajat, a szódabikarbónát, mézet és kb 4-5 percig főzzük egy nagyobb edényben.Ha kicsit kihűlt belekeverjük a fűszeres, diós, lisztet és alaposan összedolgozzuk.
A tésztát 4-részre osztjuk (legjobb ha lemérjük,hogy egyformák legyenek) majd téglalapokká nyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben kisütjük a lapokat. Kb 5-6 perc alatt megsül a tészta. Még melegen lecsúsztatjuk a lapokat egy deszkára. (Vigyázzunk mert törékeny!)
A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Közben a pudingport a csipet sót, és a tejet habverővel csomómentesen elkeverjük, sűrűre főzzük, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, összekeverjük a vajas-cukros masszával, míg homogén krém nem lesz.Megfelezzük a krémet.
Az egyik mézes lapot megkenjük lekvárral, megszórjuk 4 ek darált dióval, majd rákenjük a fele krémmel. Rátesszük a második mézes lapot, amit baracklekvárral kenünk meg és megszórjuk 4 ek darált dióval. Rátesszük a harmadik mézes lapot, amit megint először lekvárral megkenünk, majd megszórjuk 4 ek darált dióval, utána a másik fele krémmel rétegezzük. Végül rátesszük a negyedik mézes lapot.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Kihűtjük annyira, hogy jól kenhető massza legyen.A sütemény tetejére kenjük egyenletesen és megszórjuk 4 ek darált dióval. Egy éjszakára hideg helyre tesszük ,hogy megpuhuljon a sütemény, és másnap lehet szeletelni. Felezett dióval díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.