A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A lilahagymát apróra végjuk, a paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot felaprítjuk. A fokhagymát egy kés lapjával szétnyomjuk, az olajbogyót karikákra, a gombák törzsét pedig kockára vágjuk.
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és ráhelyezzük a felszeletelt krumplit. Meglocsoljuk meg egy kis olívaolajjal, majd megsózzuk és megborsozzuk. Nagyjából 20 percig sütjük, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.
Egy keverőtálban összekeverjük a paradicsomot, a bazsalikomot, a kapribogyót, az olajbogyót és 2-3 evőkanál olívaolajat. Jól étkeverjük, majd hozzáadjuk a hagyma felét is, majd megsózzuk és megborsozzuk. Tálalásig félretesszük.
Egy másik keverőtálban elkészítjük a gomba töltelékét. Összekeverjük a felkockázott mozzarellát, az apróra vágott gombaszárakkal és a maradék lilahagymával. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is. Megsózzuk, megborsozzuk.
Kivesszük a sütőből az elkészült krumplit. Átrakjuk a tepsiből egy tányérra, és tálalásig melegen tartjuk.
Megtöltjük a gombafejeket a töltelékkel és egy másik sütőpapírt teszünk a tepsibe. A megtöltött gombákat a tepsire tesszük, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és a sütőbe tesszük. Kb. 15 percig sütjük, illetve addig, amíg a sajt megolvad benne, és a teteje szép aranybarna nem lesz.
Minden tányérra teszünk a sült krumpliból, mellé rakunk egy-egy gombát és a paradicsomos-kapris salsát. Jó étvágyat!
A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.