A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét és a vaníliás cukrot. Tovább keverjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd lekenjük olvasztott zsírral, feltekerjük, mint a bejglit és folpackba csomagoljuk. Hűtőbe tesszük 2 órára vagy a fagyasztóba fél órára.
Ezután 2 mm vastagra nyújtjuk, majd egy nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvár és a darált diót. A masszát a korongok közepére tesszük és félholdra hajtjuk.
A leesett tésztát újból összegyúrjuk, majd kör alakra nyújtjuk és 8 cikkre vágjuk. A szélesebb felére teszünk a töltelékből és felsodorjuk.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.