A megtisztított lila hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott padlizsánt és a kicsumázott zöldpaprikát feldaraboljuk, az erős paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot felkockázzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben lábasban vagy mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és a kétféle hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a padlizsánt, a paprikákat, majd 5 perc múlva a paradicsomot és a paradicsompürét. Felöntjük az alaplével, és 20 percig pároljuk.
A sajtot lereszeljük, a leöblített és lerázott petrezselymet finomra vágjuk. A padlizsános ragut levesszük a tűzről. Beleforgatjuk a petrezselymet és a sajtot (egy keveset félrerakunk belőle a tetejére), majd a köménnyel, valamint sóval, borssal ízesítjük.
A lasagnelapokat és a ragut felfújtformába vagy tűzálló tálba rétegezzük úgy, hogy legfelülre ragu kerüljön. Végül a lasagnét megszórjuk a félretett sajttal, és az előmelegített sütő aljában, a 2. sínen sütjük kb. 25 percig.
Közben a joghurtot összeturmixoljuk a megmosott, lerázott és finomra aprított mentával, majd megsózzuk, megborsozzuk. A mentás joghurtszószt külön tálkában kínáljuk az ételhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.