A brokkolit rózsáira szedjük, megpároljuk, majd villával alaposan összetörjük. Egy szűrőbe tesszük, hogy a felesleges víz lecsepegjen, majd hozzákeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a füstölt sajtot és a felaprított petrezselymet, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük, és egy tepsi (kb. 25 x 35 cm) aljára sütőpapírt fektetünk.
A tésztához a tejet a sóval és a vajjal összeforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, majd kevergetve addig főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától. Ezután hagyjuk hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig egyesével a tésztába dolgozzuk, majd hozzákeverjük a lereszelt füstölt sajtot is. Végül a felvert tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk.
A masszát a tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 25 - 30 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, rákenjük a brokkolis krémet, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, amíg megolvad a tetején a sajt. Újra kivesszük, majd óvatosan feltekerjük (ha a tészta egy kicsit a papírhoz ragadt, egy kenőkéssel fellazítjuk).
Ha a a rolád tetejére sajtot is szeretnénk tenni, rászórjuk és visszatesszük a sütőbe pár percre, amíg a sajt megolvad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.