A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd kis ujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, őrölt csilivel és kurkumával ízesítjük, majd meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, és jól összekeverjük. Legalább 20 percig hagyjuk pihenni.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy fazékban vizet forralunk, hozzáadunk egy mokkáskanál sót, és beletesszük a tésztát. Ha megfőtt, leszűrjük, de nem öblítjük le vízzel.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a csirkemelldarabokat, és elkezdjük sütni. Rátesszük a diónyi vajat, majd amikor minden oldala megpirul, felengedjük a borral, és jól kiforraljuk.
Egy fazékban vizet forralunk, teszünk bele egy mokkáskanál sót és egy késhegynyi szódabikarbonát, majd 2-3 perc alatt előfőzzük a brokkolit.
Egy tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. Elkészítjük az öntetet: a tojást feltörjük, habverővel egy kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, egy evőkanál morzsát, majd beletesszük a reszelt sajt felét. Jól elkeverjük, ízlés szerint megsózzuk.
A tészta felét a tepsibe öntjük, ráborítjuk a húst, utána a tészta másik felét, majd kirakjuk a brokkolival a tetejét, és leöntjük a tejfölös masszával. A tetejét megszórjuk sajttal, és a sütőbe tesszük. Amikor a tetejére olvadt a sajt, beborítjuk alufóliával, és készre sütjük. Kb. 25 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.