A tojások sárgáját a kristálycukor felével, a vaníliás cukorral és a vízzel habosra keverjük, fehéredésig.
A tojások fehérjét felverjük, majd beletesszük a kristálycukor másik felét és azzal tovább verjük kemény habbá.
A réteslisztet és a finomlisztet a sütőporral elkeverjük.
A sárga masszába óvatosan beletesszük a hab felét, majd beleszitáljuk a lisztet kis adagokban, és fakanállal beleforgatjuk.
Végül a hab másik felét is hozzátesszük óvatosan, hogy ne törjön össze. 28 cm-es tortaformában készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel sűrűre főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, a margarint, a porcukrot, a kakaót és a vaníliás cukrot habosra keverjük, és a két masszát összedolgozzuk.
A tortát 3 egyforma lapra vágjuk, és a krémmel betöltjük a tortát, a maradék krémet pedig az oldalár kenjük. Tetszés szerint díszíthető, kb. 1 óra múlva fogyasztható. Fogyasztásig a hűtőben tárolandó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.