A sonkás-galuskához a búzadarát, a lisztet, a sót, és az őrölt borsot összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a petrezselyemzöldet, az olajat, és az egész tojást. Ezután alaposan összekeverjük, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt a levesbe szaggatjuk (ha túl száraz lenne, akkor egy pici vizet keverhetünk hozzá).
A zúzát ízlés szerint feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd felvágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. Egy edénybe felhevítjük a zsírt, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
Amikor már kellően üveges, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott libazúzát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk ízlés szerint tárkonnyal, majd tovább pároljuk még pár percig.
Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, majd addig főzzük, hogy a zúza teljesen megpuhuljon. Ekkor belecsorgatjuk a tejszínt, és forráspontig melegítjük.
A forrásban lévő levesbe, egy kisebb kanállal beleszaggatjuk a galuskát, majd pár perc alatt puhára főzzük (figyeljünk, hogy ne forrjon a leves, inkább csak gyöngyözzön, és közben kóstoljuk meg a galuskát hogy megfőtt-e a belseje is).
Tálalás előtt a levest tányérba merjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.