Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, és elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és 1-2 percig még tovább pároljuk.
Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a spenótot a bazsalikomot, majd összerázogatjuk össze úgy, hogy a levelek kissé megfonnyadjanak. Egy jénai tálat alaposan kikenjünk vajjal, majd az előpárolt zöldségeket beleöntjük. Ezután a ricottából kis halmokat kanalazunk a tetejére.
A tojásokat felütjük egy tálba és megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd villával alaposan összekeverjük. Ezután óvatosan ráöntjük a jénaiban lévő zöldségek tetejére úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Én légkeverésnél, 160 fokon 20 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.