A húst a főzés előtti nap alaposan megmossuk, szárazra töröljük és kockára vágjuk. Bepácoljuk olajban a zöld- és őrölt fűszerekkel, és lefedve a hűtőben pihentetjük minimum egy éjszakát.
A hagymát, a fokhagymát durvára aprítjuk, a szalonnát és a zöldségeket feldaraboljuk. Egy lábasban egy kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, és megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a húst, és amikor kifehéredett, megszórjuk paprikával, öntünk rá vizet, és beletesszük a többi fűszert is. Amikor a hús már félig puha, beleöntjük a vörösbort, és facsarunk bele citromlevet.
Közben a krumplit összetörjük, összekeverjük a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrjuk, majd gnocchikat formázunk belüle. Pihentetés után forró vízben megfőzzük, majd egy kevés forró zsírban megforgatjuk.
Tálaláskor szedünk a tányérra gnocchit, mellé pörköltet. Kanalazunk rá tejfölt, teszünk rá egy csilit, mellé uborkát.
Megjegyzés
A húst a főzés előtt egy napig pácoltam, majd vörösborral főztem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.